Det är vad vi är, det här är vad vi lever för

Klättringen finns i våra gener, oavsett om det är på klippan, i gymmet, i snö och is, i träd eller i industriella konstruktioner. 
I över 150 år har vi trott på att det är viktigt att tänja på gränser, förbli nyfiken och dela glädjen i vår vertikala värld. 
Det är därför vi ständigt utvecklar våra produkter och lösningar, från klätterutrustning inom bergssporter och inomhusklättring till personlig skyddsutrustning (PPE) för professionella applikationer.
Som tillverkare med rötter i Allgäu-regionen producerar vi vårt kompletta produktsortiment inom rep för bergssport, statiska rep, tillbehörslinor och linor för paraglidiers och många andra industriella applikationer i våran rep fabrik.

       

Vår vision

Vi vill att varje användare av en EDELRID-produkt ska ha nöjet och friheten att röra sig vertikalt. Det är här vår historia, vår expertis och vår passion för framtiden. 

Det här är vad vi brinner för, oavsett om det är på klippan, i ett klättergym, arbetar på höjden eller i trädvården – vi delar vår kunskap, erfarenhet och idéer med alla som vill uppleva glädjen av fri rörlighet på höjden, det är vår filosofi.


Vårt uppdrag

Vi motiveras av vårt behov av att förstå våra egna produkter in i minsta detalj och på så sätt bli bättre och bättre. När vi använder materialen, genom tillämpningen på hållbarhet och anpassning. Detta gör det möjligt för alla användare av våra produkter att bättre bedöma riskerna med sina handlingar och därmed att röra sig mer fritt i vertikala klättrings moment.

Som ett tillverkande företag ser vi det som vårt ansvar att dela med oss av vår kunskap och erfarenhet. Det här är vilka vi är och vi har inskrivit det i vårt uppdrag.

Vårt uppdrag är att förstå och offentligt presentera varje detalj om tillverkning, användning och påverkan av våra produkter.