OM GRANBERG INTERNATIONAL

GRANBERG INTERNATIONALS berättelse börjar i skogarna i Stillahavsområdet nordvästra när en ung veteran och kontrakthuggare från andra världskriget, Elof Granberg, bestämde att frihandsfilning av kedjan var inkonsekvent, vilket i onödan ökade sågtiden. I stället för att acceptera situationen som den var, uppfann han File-n-Joint 1954. Han uppfann och introducerade också den första 12-volts bärbara motorsågsslipen på motorsågstillbehörsmarknaden; den första justerbara och bärbara sågkedjebrytaren / den första motorsågshäcktrimmer.
På 1960-talet förvärvade Granberg rättigheterna till ett svärdmonterat motorsågverk, med smeknamnet "ALASKAN." Arbetade med motivationen “smartare, inte svårare”, Elof satsade på att förenkla och effektivisera designen. Alaskan MKIII satte bransch standarden i över 50 år. Idag fortsätter den förnyade MKIV i den stolta traditionen och folk över hela världen lägger sin tillit i denna produkt. Granberg Edging Mill (c.1966) och Granberg Alaskan Small Log Mill (c1998) har genom alla generationer förblivit familjeägt av ALASKAN-familjen. Oavsett dina behov har Granberg ett sågverk som passar dig.
Idag är Granberg fortfarande ett familjeägt företag och Elofs ättlingar driver fortfarande verksamheten och fortsätter att förbättra och uppdatera produktlinjen. Vi strävar efter att fortsätta Elof höga standarder och hedra hans tro att en produkt kan - och måste - vara prisvärd, korrekt och väl utformad.
Våra amerikanskt tillverkade och monterade produkter stöds alltid av förstklassig kundservice och vår försäljningsavdelning är engagerad i att du alltid får rätt verktyg till jobbet.

GRANBERG INTERNATIONAL