Minisågverk
Alla våra sågverk på samma ställe. Sågverk, Minisågverk, Sågjigg, Timmerjigg, Alaskan sawmill. 
Ja, kärt barn har många namn.

Klicka på bilden för att komma till produkten

Redskapsbodens Minisågverk och Sågjiggar

Ett sågverk och ett minisågverk är ett viktigt verktyg för att såga och forma virke med motorsåg på ett effektivt sätt. Den består av en sågjigg eller en timmerjigg. Denna styr motorsågens svärd och skär på så sätt genom stockarna. På så sätt kan du med en praktisk sågjigg skapa egna brädor och plankor,  med önskad längd och tjocklek, direkt med din motorsåg. 

Detta kan vara praktiskt när du vill kunna tillverka plankor och brädor på plats. Det finns olika typer av minisågverk och timmerjiggar som exempelvis den populära sågjiggen Alaskan Sawmill. Att på fri hand tillsammans med din motorsåg kapa brädor och plankor med exakthet är svårt utan en timmerjigg som Alaskan Sawmill. 

När det gäller ett minisågverk för motorsågar har motorsågen många likheter med ett större sågverk med klinga. Men man använder motorsågen istället för att använda en klinga eller ett rundgående sågblad. I stället för ett stort snurrande sågblad eller en klinga, samt en stor verkstadsmaskin. Kan du nu istället använda en timmerjigg. Det ger dig ett praktiskt minisågverk som fungerar bra tillsammans med dina motorsågar. På så sätt kan du kan skapa ditt virke ute på plats.

Detta underlättar vid exempelvis stugbyggen eller liknande ute i tuffare terräng, där du då kan såga ditt virke och torka det på plats. En sågjigg eller timmerjigg är konstruerad för att vara lätt att ta med sig. Det betyder att en timmerjigg och en sågjigg endast består av ett fåtal delar, oftast tillverkade i aluminium. På så sätt kan du enkelt ta med dig din sågjigg och minisågverk ut i skog och mark. 

Dessutom gör ett minisågverk det möjligt för användarna att justera storleken och bredden på sina snitt med större precision. Vilket även gör det lättare att bearbeta den önskade formen och storleken. Med sådana praktiska funktioner är det ingen överraskning varför sågjiggar som Alaskan Sawmill för motorsågar har blivit så populära. Både för professionella snickare och hobbyister.