Karbinhakar och inskärning

Karbinhakar

På Redskapsboden.se hittar du ett stort och brett sortiment av karbinhakar i alla former och varianter. De ska klara av att användas på ett korrekt sätt och hantera uppgiften som de ska användas till. En arborist har i sitt arbete ett stort behov av att klättra för att kunna vårda, beskära och även avverka träd. Karbinhakar är därmed en viktig del för att kunna utföra de sysslorna på ett bra och tryggt sätt. Klättringen är bara en del av vad en karbinhake kan användas till, de kan även användas för att fästa utrustning på ett sätt som möjliggör smidigt användande.

Karbinhakar kommer i olika varianter

Här på Redskapsboden.se hittar du ett stort sortiment av olika former och varianter av karbinhakar. De kommer med olika låsanordningar, styrka och är tillverkade i olika material. Det finns olika låsanordningar som skruvlås, trilock och det finns även karbinhakar utan lås. De ska dock inte användas för personsäkring. Att arbeta på rätt sätt som arborist kräver att rätt utrustning finns och då klättring är en central del, är det viktigt att använda rätt säkringsutrustning.

Karbinhakar kommer i olika material varav de vanligaste är aluminium och stål. Stål är tyngre än aluminium men är upp till tre gånger så starka. Att välja rätt alternativ beror därmed på hur de ska användas. Alla tänkbara alternativ kan hittas här hos oss och du kan se till att du väljer det som uppfyller dina behov och krav.