Friktionsrep - prusik

På Redskapsboden.se hittar du ett stort utbud av olika prusik material. De används framförallt till att knyta en prusikknop som gör det lättare att klättra, fira ned och mycket annat som krävs i yrket som arborist. Du hittar allt det du kan behöva rörande prusik material här hos oss på ett enkelt och översiktligt sätt. I arbetet som arborist kan det vara ett väldigt bra material att använda sig av. Det kan användas på många sätt men framförallt för att enkelt kunna klättra, fira ned eller lyfta upp material och redskap.

Använda prusik material

Du hittar ett stort och gediget sortiment av olika prusik material här på Redskapsboden.se 
Ett hjälpmedel som framförallt lämpar sig för arborister. Det kan användas i klättring och för att fira ned eller lyfta upp olika material och redskap. Ett slitstarkt och värmebeständigt material som kan användas med en pulley. Materialet består oftast av flätad polyester men kan även inkludera andra material som aramid för att göra den mer slittålig. En arborist som behöver kunna ta sig upp till kronan på ett träd kan ha stor nytta av detta. Det kan användas vid klättring och det är ett material som inte nöts speciellt enkelt.

Att välja ut det som behövs i arbetet som arborist kan du enkelt göra hos oss. 
Du får en klar översikt över hela sortimentet. Utöver själva materialet och då främst i repform hittar du även redskap som kan hjälpa dig att klättra som exempelvis en reservklämma.