Våran historia

Arbortec är en tillverkare av skyddsskor och kläder för motorsågsanvändare, baserat i Storbritannien. Våra produkter används av miljontals mycket engagerade yrkes folk från hela världen.

      

Vår historia började 1990 när styva, tunga motorsågsstövlar var det normala. Detta var den punkt där Arbortec utmanade status quo och introducerade ett sortiment av skor med dubbel densitet. Med andra ord betyder det att en mellansula av gummi och yttersula i nitrilgummi är gjuten på ovandelen. Dessa två processer i kombination ger lätta, bekväma och vattentäta skyddskängor. Efter framgångarna med skorna var företaget redo för en ny lansering av varumärket. 

2010 togs Arbortec in i andra generationens ägande. Detta ledde till förändringar av riktningen för varumärket, baserat på vår erfarenhet, kunskap och expertis inom friluftsliv. Vi tror på att sammanföra de finaste materialen och innovativ design för att skapa de bästa skyddsskorna, kläderna och accessoarerna inom branschen.

 

TILLVERKNING - ARBORTEC FABRIKEN

      

I slutet av 2016 öppnade vi vår alldeles egna fabrik i Portugal, vilket gör att vi kan ta full kontroll över tillverkningsprocessen för våra produkter. 
Detta gör det möjligt för oss att göra ändringar i produkter snabbt, säkerställa att den färdiga artikeln har tillverkats enligt högsta standard och kunna garantera leveransdatum till våra distributörer och kunder. 
Vi är otroligt spända på vad framtiden för med sig och introduktionen av våra nya innovativa produkter till branschen. 
Våra värderingar är kärnan i allt vi gör. Att producera kläder under vår egna kontroll säkerställer att våra värderingar stärks. Handgjorda plagg av hög kvalitet säkerställer att användaren alltid är säker och skyddad.