Redskapsbodens Arboristutrustning och Klätterutrustning

Arboristutrustning, arboristverktyg och tillbehör till arboristen för beskärning, trädfällning och sektionsfällning.
Arborister utför oftast ett arbete som kräver specialkunskaper för att bibehålla vackra och säkra träd i bebyggda miljöer och parker. Vi kan erbjuda arboristutrustning från bland annat Petzl, Arbortec och Edelrid.


Arboristutrustning: Redskapsbodens Klätterutrustning och Arboristverktyg

Det är viktigt att tänka på att allt arbete på hög höjd innebär risker och val av rätt utrustning är en förutsättning för att arbetet ska kunna utföras på ett säkert sätt för en arborist eller trädklättrare. Här hittar du godkända och komfortabla selar, karbinhakar, friktionsbromsar, rep, pully och mycket annat i flera storlekar och varianter för bästa passform med oerhört hög standard för långa arbetspass, speciellt framtagna för arborister. Flera, väl anpassade produkter, verktyg och utrustning gör att du kan utföra din arbeten med helt efter dina behov.

All arboristutrustning är av godkänd specifikation och högsta kvalité. Allt för att du ska på ett säkert sätt kunna arbete uppe bland trädkronorna som arborist. Alla karbinhakar är utrustade med säker låsanordning som minimerar risken att dom öppnas av misstag. Friktionsbromsar i flera olika modeller säkerställer en jämn och lugn nedstigning, även utrustade med extra säkerhetsspärrar och anti-panik-funktion. Verktygskrokar gör att du kan utrusta din sele med användbara verktyg och på så vis alltid ha dom nära till hands!