Petzl är världsledande tillverkare av klätter- och säkerhetsutrustning för både bergsklättrare och yrkesfolk som arbetar på hög höjd. 
Petzl är också världens ledande tillverkare av pannlampor.

Petzl grundades 1975 av Fernand Petzl som ville ta fram enkla lösningar för att ta sig runt i mörka grottor. På 1970-talet producerades de första produkterna i en verkstad i Saint-Nazaire-Les-Eymes, Isère, Frankrike. Sedan dess har Petzl-bolaget blivit ett internationellt företag.

Petzls uppdrag är att skapa innovativa verktyg och tjänster som gör det möjligt för människor att utvecklas, positioneras och skyddas i vertikala miljöer, även i mörker. Petzl söker efter de bästa lösningarna för användarens behov inom prestanda, ergonomi, komfort och tillförlitlighet.

I dag är Petzl en världsledande tillverkare av klätter- och säkerhetsutrustning för både bergsklättrare och yrkesfolk som arbetar på hög höjd. Petzl är också världens ledande tillverkare av pannlampor.

Petzl har tre verksamhetsområden; WORK SOLUTIONS som är utrustning, metoder och teknik för arbete på höjd och vid räddningsinsatser på svårtillgängliga platser. OUTDOOR-SPORT som är utrustning och tekniker för bergsbestigning, klippklättring, isklättring, aidklättring, canyoning och grottkrypning. PANNLAMPOR som är ljusstarka och driftsäkra för professionella användare med högt ställda krav på extra ljus i jobbet och för utomhussporter som skidåkning, multisport, terränglöpning, jakt, fiske, m.m.

Hos oss på Proffsmagasinet hittar du bl.a. takarbetspaket, fallskydd, pannlampor, skyddshjälmar, hjälmfästen, pannband, utrustningssäckar, batterier, hjälmvisir, positioneringslinor, m.m.

Länk till PETZL EUROPA PRODUKT sida

Länk till PETZL EUROPA PRODUKTKATALOG i .PDF