Klätterselar - Redskapsbodens Klätterselar och Selar för Arborister

En Klättersele som en Sele för Arborister eller en Fallskyddssele är den säkra länken mellan dig som arbetar på hög höjd och den övriga säkerhetsutrustningen. Klätterselens uppgift är att ge dig maximal säkerhet men utan att hindra din förmåga att smidigt kunna röra dig. Samtidigt som du utför dina arbetsuppgifter i en praktisk Fallskyddssele eller en Klättersele för Arborister

Här finns fallskyddsselar för industriklättring, klätterselar för arborister och  takarbete med rope access från Petzl, Edelrid och Arbortec. Vi på Redskapsboden.se har bland annat sittselar, helkroppsselar och alla tänkbara tillbehör till olika fallskyddsselar, klätterselar och andra förekommande selar för arborister och höghöjdsarbetare.


Redskapsbodens Klätterselar: Selar för Arborister och Klättrare

När du väljer klättersele, fallskyddsele för takarbete och ropeaccess eller en klättersele för arborister. Då är det viktigt att säkerhetsställa att utrustningen har högsta kvalitet och är godkänd att använda för den tänka arbetsuppgiften. Selens uppgift är att ge dig som höghöjdsarbetare en maximal säkerhet utan atthindra din förmåga att smidigt kunna röra dig uppe vid ett takarbete eller som arborist och ropeaccess klättrare. 

Du som höghöjdsarbetare ska på ett säkert och smidigt sätt kunna utföra alla dina arbetsuppgifter. Detta gäller även på högre höjder och vid mer avancerade och krävande  klättringssituationer. Bland Reskapsbodens selar, klätterselar för arborister. Finner du även fallskyddsselar för industriklättring, takarbete och rope access från Petzl, Edelrid och Arbortec. Vi har bland annat sittselar, helkroppsselar och tillbehör! 

Hos oss på Redskapsboden.se hittar du allt du behöver inom arbetsklättring och yrkesklättring. Fördelarna med att använda professionell klätterutrustning som arborist är många. Vår högkvalitativa utrustning ger inte bara säkerhet och stöd. Utan möjliggör också en effektivare och bekvämare klättring för dig som är arborist. Oavsett du använder en sele för arborister, en fallskyddssele för takarbete eller klättersele för arborister eller rope access (reparbete). 

På Redskapsboden.se har vi valt ut klättringsselar och fallskyddsselar som ska vara sköna att bära oavsett om du är yrkesklättrare med ropeaccess eller arborist. Samtidigt som dessa klätterselar underlättar för arbetet på hög arbetshöjd, oberoende av din arbetsuppgift. När man klättrar i träd och andra höga strukturer är rätt utrustning ett måste för alla yrken. Kvalitetsrep, selar, lyftselar, uppstigare, avbromsare och annan utrustning betalar sig med tiden tillbaka med förlängd livslängd tack vare deras höga kvalité. Vi har klätterutrustning av högsta kvalitet från erkända tillverkare. På så sätt kommer du att hitta en sele och klättersele som passar för dina specifika behov. 

Mer information om yrket: Arborist

Arborister är yrkesmän som är utbildade för att ta hand om träd och annan växtlighet. De vidtar särskilda åtgärder för att säkerställa hälsa, säkerhet och livslängd hos de träd de underhåller. Detta utförs genom att dem beskär, gödslar och skyddar träden mot skadedjur. Det utförs oftast iförd speciell klätterutrustning för arborister, som exempelvis speciella selar för verktyg och klätterselar för arborister. 

Arborister bedömer också trädens storlek och stabilitet och diagnostiserar bland annat sjukdomar och växtnäringsproblem. Denna kunskap hjälper dem att fatta beslut om vilken typ av beskärning och behandling som krävs för att hålla växterna välmående i alla miljöer. 

Genom sin expertis i bedömningen av trädets struktur och miljö kan en arborist förbättra trädens livslängd samtidigt som han eller hon bevarar det omgivande landskapet. Allt detta utförs oftast på hög höjd iklädd en speciell sele för arborister.